Milli Mücadele'nin 100. Yılı İçin Gazete Hazırlandı

Bafra ilçesinde Milli Mücadele'nin 100. yılı nedeniyle, 10 Temmuz 1919 tarihli bir gazete basılarak dağıtıldı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı etkinlikleri kapsamında Bafra Belediyesinin öncülüğünde Samsun Tarih Derneği'nden yerel tarih uzmanları Emin Günaydın ve Mehmet Köseoğlu tarafından gazete hazırlandı.

Kurtuluş Savaşı sürecinde Bafra'da yaşanan olaylara yer verilen "Bafra" isimli gazete, bin 500 adet basılarak ilçede çeşitli noktalarda ücretsiz olarak dağıtıldı.

İlçede 100 yıl önce ortaya konan duruş, kararlılık ve birlikteliği gösteren haberlerin yer aldığı gazeteyi Bafralılar ilgiyle okudu.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç, gazeteyle ilgili şu ifadelerde bulundu:

"Geçmişini unutan nesillerin kaybetmeye mahkum olacağı gerçeğinden hareketle, Ulu Önder Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılında kültürel bir hizmet olarak söz konusu çalışmayı hayata geçirdik. Bafra'mızda 100 yıl önce yaşanan zor günler karşısında dedelerimizin, atalarımızın ortaya koydukları inanç odaklı direnişten yeni nesillerimizin farkında olması arzusundayız. Çalışmanın ortaya çıkmasında emeği ve katkısı olan Samsun Tarih Derneği yerel tarih uzmanları Emin Günaydın, Mehmet Köseoğlu ve tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA