Midyat Ve Dargeçit'te Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Midyat ve Dargeçit ilçesinde incelemelerde bulundu.

Gürgen beraberinde Genel Müdür Yardımcısı Tamer İnan ve Daire Başkanı Mehmet Fethullah Aydın ile Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'i ziyaret etti, Şahin'den kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Ulucami, Ortaçarşı, Işıklar ve Gölcük mahallelerinde yürütülen restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile 6-8 Eylül'de ikincisi düzenlenecek olan "Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali" alanında incelemelerde bulunan Gürgen, bakanlık olarak kentsel dönüşüm kapsamında Mardin ve ilçelerinde çalışma yaptıklarını söyledi.

Mardin ilçe belediye başkanlarıyla alan çalışması yaptıklarını aktaran Gürgen, "Belediye başkanlarının öneri ve tekliflerini aldık. Bizler de onlara teklifler getirdik. Yaptığımız çalışmaları bakanlığımıza arz edeceğiz." dedi.

Şahin de ilçenin tarihi ve kültürel varlıklar açısından zengin olduğunu belirterek, "Tarihi varlıkları korumak ve ilçeyi turizme kazandırmak için kentsel dönüşüme büyük önem veriyoruz. Tarihi yapıların korunması için çalışmalarımız sürüyor. Midyat ilçesini dünya turizmine kazandırmak istiyoruz. En az yılda 2 milyon turist hedefliyoruz." diye konuştu.

Gürgen ve beraberdekiler Dargeçit ilçesinde de incelemelerde bulundu.

Çalışmalarda Gürgen'e Dargeçit Kaymakamı Rızvan Eroğlu, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ve Batman'ın Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın da eşlik etti.

Kaynak: AA