'İkinci 500 Büyük'te, Adana Firmalarının Sayısında Artış

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, İstanbul Sanayi Odasının "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının Adana'daki firma sayısının 14'e yükseldiğini bildirdi.

Kıvanç, yaptığı yazılı açıklamada, araştırmaya göre Adana’daki sanayi firmalarından 14’ünün "ikinci 500 büyük" arasına girdiğini belirtti.

Geçen yıl sanayicilerin zor zamanlar yaşadığını aktaran Kıvanç, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu, 2018 yılında yaşanan küresel krizin etkilerine rağmen Adana’nın firma sayısının 13'ten 14'e çıkması sevindirici. Ancak bunu Adana için yeterli görmüyoruz. Sanayi firmaları açısından oldukça zorlu bir sürecin yaşandığı, komşu coğrafyalarda ve küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler nedeniyle firmaların temkinli hareket etmek zorunda olduğu dönemde Adana, sanayisinin güçlü biçimde daha ileri seviyelere taşınması, hak ettiği yere kavuşabilmesi için daha çok gayret gösteriyor olması ümit verici. Tüm olumsuzluklara karşın üretim, istihdam ve ihracat hedeflerinden ödün vermeden faaliyetlerine devam ederek 'İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' arasına girme başarısı gösteren firmalarımızı kutluyorum."

Kaynak: AA