AFSÜ'de '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi' Sergisi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında AA foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi' adlı fotoğraf sergisi açıldı AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş:'15 Temmuz'a baktığınız zaman milyonlarca insanın o tankların önünde durduğunu görüyoruz. Bu da dünyada eşi ve benzeri olmayan bir zaferdir ve bu zaferin de unutturulmaması gerekiyor. Bu darbe girişiminin de kesinlikle unutturulmaması gerekiyor'

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde, (AFSÜ) Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında AA foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Tıp Fakültesi B Blok Fuaye Alanın'da gerçekleştirilen serginin açılışında, 15 Temmuz'un sıcak saatlerinde yaşanan yer yer hüzünlü, yer yer öfke uyandıran ve yer yer de gurur veren anları bir kez daha hatırlamak için fotoğraf sergisi açtıklarını söyledi.

O günde yaşananları tekrar hatırlamanın ve unutmamanın çok önemli olduğunu dile getiren Okumuş, şöyle konuştu:

"O sahneleri gözümüzün önüne getirdiğimizde acımasızca, haince sokağa çıkan insanlarımızı demokrasimizi ve milli birliğimizi korumaya çalışan insanlarımıza kurşun sıkanları, tanklarıyla ezen insanları gördüğümüzde içimizdeki öfkemiz daha çok kabarıyor ama bunun yanında, o tankların ve kurşunların karşısında elinde hiçbir silah olmadan çıplak elleriyle, gövdeleriyle ve bedenleriyle karşı duran insanları gördükçe de gurur duyuyoruz."

- "Bu zaferin de unutturulmaması gerekiyor"

Okumuş, 15 Temmuz'da yaşananların ve milletin darbe girişimi karşısında sergilediği onurlu tavrın hiç bir zaman unutulmaması gerektiğini vurguladı.

15 Temmuz'da yaşananların aslında dünya tarihinde yıllarca hatırlanacak olaylar olduğunu aktaran Okumuş, "Dünyada bir başka emsali ve benzeri yoktur. Darbe girişimleri genellikle silahla ve ateşle olur ve onun karşılığı da olur. Karşılıklı çatışma şeklinde olur ama silaha karşı bedenin ve vücudun zafer kazandığı darbe girişimleri bu dünyada yoktur. 15 Temmuz'a baktığınız zaman milyonlarca insanın o tankların önünde durduğunu görüyoruz. Bu da dünyada eşi ve benzeri olmayan bir zaferdir ve bu zaferin de unutturulmaması gerekiyor. Bu darbe girişiminin de kesinlikle unutturulmaması gerekiyor." diye konuştu.

Hain darbe girişiminin ardından da terör örgütüne hiç nefes aldırılmadığına değinen Okumuş, şöyle devam etti:

"Devletimiz ve milletimiz el ele mücadeleye devam etti. En son hain etkisiz hale getirilinceye kadar da bu mücadele devam edecektir. AFSÜ'de her zaman kayıtsız ve şartsız devletimizin emrinde hareket ederek milli iradenin yanında yer alacaktır. Buna söz veriyoruz. Gerek 15 Temmuz günü gerekse de demokrasi nöbetlerinde asil bir duruş sergileyerek vatanın bölünmez bütünlüğünü ortaya koyan bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle yad ediyorum."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında AA foto muhabirlerince çekilen 45 fotoğrafın yer aldığı sergi, 17 Temmuz'a kadar gezilebilecek.

Açılışa, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Şube Müdürü Şerife Münire Burcu, daire müdürleri, fakülte dekanları, üniversite akademik ve idari personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA