Sivas'ta 15 Temmuz Şehitleri İçin Anma Programları Düzenlenecek

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında şehit edilenler, Sivas'ta düzenlenecek çeşitli programlarla anılacak.

Sivas Valisi Salih Ayhan, makamında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin 3 yıl önce 15 Temmuz günü tarihinin en karanlık gecelerinden birisini yaşadığını söyledi.

Ayhan, "Milletin azim ve kararlılığıyla milli iradeye sahip çıkma adına, Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla herkes sokağa çıktı. O günü burada hep beraber yaşadık. Dolayısıyla bu millet ile ne kadar gurur duysak azdır." dedi.

Aynı azim ve kararlılıkla FETÖ başta olmak üzere tüm karanlık odaklara ders vermek, geleceğe güzel bir miras bırakmak için o geceki duruşun güzel bir şekilde aktarılması gerektiğini vurgulayan Ayhan, 15 Temmuz günü Türkiye genelinde birlik ve beraberlik içerisinde bir mesaj verileceğini ifade etti.

Sivas'ta 14 Temmuz günü şehit aileleriyle bir araya geleceklerini aktaran Ayhan, şunları kaydetti:

"Şehit aileleri bu milletin bizlere emaneti. 15 Temmuz günü mevlit programı, şehitlik ziyareti, şehit aileleri ziyareti, milli birlik ve beraberlik yürüyüşleri etkinliklerimiz olacak. Tüm halkımızı davet ediyoruz. Asıl olan da milli birlik ve beraberlik anlayışını artırmak. 15 Temmuz hain darbe girişiminin temel felsefesini bu millete anlatmamız lazım. Bir daha böyle acı hatıralar yaşamamak adına bunları çocuklarımıza, gençlerimize, milletimize iyi bir şekilde anlatmamız lazım. Sivas Valiliğinin koordinesinde tüm kurum ve kuruluşlarımızı içine alacak bir çalışma yapıldı. Buradaki temel maksat Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı genel bir çerçeve çizdi. Söylemler, anlayış bir olsun, birliktelik olsun, afişine kadar genel bir konsept olsun, bir dağınıklık olmasın. Temel felsefe de milli birlik ve beraberliği tecessüs ettirecek söylem ve eylemler olsun. 15 Temmuz günü herkesi yine meydanlara bekliyoruz. Gece yine biz burada olacağız, o günü hatırlamak, o günü iliklerimize kadar hissederek yaşamak istiyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız, FETÖ gibi kirli ve karanlık odakları planlarından ve düşüncelerinden yine bu gecede insanların birlikteliğini göstererek hep beraber vazgeçireceğiz."

Kaynak: AA