Ortahisar'ın İçme Suyu Şebekesi 30 Milyon Avroya Yenilenecek

Proje ile 565 kilometrelik içme suyu hattı ile 25 bin 900 abone bağlantısı 4 yıllık sürede yenilenecek Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu: 'Şehrimizin kalbinde, artık ihtiyaçları karşılayamaz hale gelme noktasındaki içme suyu şebekesini bu büyük projeyle inşallah uzun yıllar hemşehrilerimize hizmet edecek şekilde yeniliyoruz'.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar ilçesi içme suyu şebekesinin hazırlanan proje ile 30 milyon avroya yenileneceğini bildirdi.

Zorluoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ilçenin içme suyu şebekesinin artık ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini, bu kapsamda Ortahisar Entegre Su Projesi ile bölgedeki içme suyu şebekesinin yenileneceğini ifade etti.

Projenin, Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı fonları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kuruluşu TİSKİ tarafından 30 milyon avroluk kaynakla yenileceğine işaret eden Zorluoğlu, yapım ihalesine çıkılan projenin 2020 yılında başlayacağını aktardı.

İçme suyu hattının 4 yılda tamamlanmasının öngörüldüğüne dikkati çeken Zorluoğlu, ilçedeki 565 kilometrelik içme suyu hattının bu sayede yenileneceğini de vurguladı.

Zorluoğlu, Trabzon'un nüfus açısından en kalabalık ilçesinin Ortahisar olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Şehrimizin kalbinde artık ihtiyaçları karşılayamaz hale gelme noktasındaki içme suyu şebekesini bu büyük projeyle inşallah uzun yıllar hemşehrilerimize hizmet edecek şekilde yeniliyoruz. Projenin 30 milyon avroluk finansmanının yüzde 15'ini hibe şeklinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, yüzde 20'sini belediyemizin bağlı kuruluşu TİSKİ, kalan yüzde 65'lik kısmını ise IPA 2 fonundan yine hibe olarak karşılayacağız. 20 Ağustos 2019 tarihinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TİSKİ Genel Müdürlüğü nezaretinde, işin yapımını üstlenmek için teklif verecek firmalara yönelik saha gezisi de planlanmış durumdadır."

Proje kapsamında şebeke hattının yenilenmesinin yanı sıra 25 bin 900 abone bağlantısı, 16 bölge ölçüm alanı, 96 basınç düşürme vanası odası ve 7 klor ölçüm odası da yapılacak.
Kaynak: AA