Çorum'daki Leblebiciler Denetlendi

Çorum'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile zabıta ekipleri, tatil sezonu nedeniyle yoğunluk yaşanan Samsun-Ankara kara yolu üzerindeki leblebi satış yerlerini denetledi.

Meşhur Çorum leblebisinin vatandaşlara hijyenik şartlarda sunulmasını sağlamak amacıyla gerçekleşen ortak denetimde işletmeler, genel temizlik ve hijyen koşullarının yanı sıra gramaj, ürünlerin ambalajlama tarihleri, fiyatlandırma gibi birçok konuda incelendi.

Denetimlerde kurallara uymayan işletmeler uyarılarak, eksik hususların düzeltilmesi için bir sonraki denetime kadar süre tanındı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, yaptığı açıklamada işletmelerin cezai işleme maruz kalmamak için kurallara uygun davranması gerektiğini belirtti.

Denetimlerin devam edeceğini dile getiren Sarı, "Tüketici sağlığının korunması için kasap, market, pastane ve lokanta gibi gıda işletmelerine denetimler ilerleyen günlerde sürecektir. En iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğu anlayışıyla etkin ve yeterli gıda denetimi yapılmasına katkı sağlamak için karşılaşılan olumsuzlukları Alo 174 Gıda Hattını arayarak ihbar edilmesi önem arz etmektedir." dedi.

Kaynak: AA