Artvinli Gazilerin Anıları Kitapta Toplandı

Artvin'de yaşayan gazilerin hayatını konu alan "19 Eylül" adlı kitabın tanıtımı için imza günü düzenlendi.

Kitabın yazarı Şeymanur Özküney'in il genelindeki gazilerle yaptığı görüşmeler sonucunda kaleme aldığı kitap, Hopa ilçesinde düzenlenen imza gününde okuyucuyla buluştu.

Daha önce "Şehitlerin Şahitleri" adlı kitabı yayımlanan Özküney, ikinci kitabını çıkarmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "19 Eylül" adlı kitabında vatan için göğüslerini siper eden gazilerin sesi olmaya çalıştığını söyledi.

Özküney, gazilerin yaşadıklarını dinlemenin bu vatanın bir evladı olarak kendisine gurur verdiğini dile getirerek, "Bu vatanın kıymetini bir kez daha anladım. Bu gurur ve mutluluğu herkesle paylaşmak istedim. Bu kitabımla gelecek nesillere bir yol göstermeye çalıştım. Umut ediyorum ki kötüyü güzelleştiren ve güzeli mükemmelleştiren bu insanların kahramanlık hikayelerini herkes okur ve beğenir." diye konuştu.

İmza gününe katılan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek de genç yazara anlamlı kitabından dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Akyürek, "Kitabı incelediğimde 58 gazimizin yaşanmışlıklarının birinci ağızdan anlatıldığı gördüm. Bu vatanda bugün huzurlu ve güven içinde yaşıyorsak şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde. Onlara çok şey borçluyuz." dedi.

İmza gününe, bazı gaziler de katıldı.

Kaynak: AA