KOMEK'te Yabancı Dil Eğitimleri Başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları(KO-MEK), yaz dönemi boyunca vatandaşlara Arapça, İngilizce ve Almanca dillerinde ‘Seyahat ve Konaklama Pratik Dil Eğitimi’ verecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, yaz döneminde son derece önemli bir eğitim faaliyeti ile vatandaşlara hizmet verecek. KO-MEK, yurt dışında sıklıkla yaşanan lisan sorununa karşı bünyesinde Seyahat ve Konaklama Pratik Dil Eğitimi başlattı. İlk planlamayla Arapça, İngilizce ve Almanca dillerinde verilecek olan eğitim, yurt dışına çıkacak olan vatandaşlar için adeta hayati önem taşıyacak. Söz konusu eğitim bunun yanı sıra, bölge esnafının, kente yurt dışından gelen yabancı misafirlerle iletişiminde faydalı olacak.

Kursta verilecek olan eğitimlerden belli bir düzeyde lisan bilen vatandaşlar yararlanabilecek. Zira bu kurslarda vatandaşlara bildikleri lisan üzerinden pratik bilgiler aktarılacak. Derslerde kursiyerlere, dil bilgisinin yanı sıra, selamlaşma, yardım isteme, teşekkür etme ve özür dileme, fiyat sorma, sayılar ve rakamlar ve bir isteğini anlatma yönünde temel kalıplar öğretilerek pratikler yapılması sağlanacak.

Ayrıca kursta verilecek olan Arapça eğitimiyle de hac ve umre vazifesi yapan vatandaşlarımıza katkı sağlamak amaçlanıyor. Arapçayı az da olsa bilen bir vatandaş KO-MEK’in söz konusu eğitimi ile bilgisini arttırmış olacak. Pratik Arapça eğitimi alan bir vatandaşlar bu sayede kutsal topraklarda iletişim konusunda sorun yaşamayacak. Öte yandan pratik dil eğitimi, Kartepe ilçesi başta olmak üzere, İlimize turist olarak gelen yabancı uyruklu kişilerle bölge esnafı ve diğer vatandaşların etkili iletişim kurmasına yardımcı olacak.
Kaynak: İHA