Tutuklu ABD konsolosluk çalışanı Topuz hakkında karar

Tutuklu bulunan ABD konsolosluk çalışanı Metin Topuz'un tutukluluğunun devamına karar verildi

Tutuklu ABD konsolosluk çalışanı Topuz hakkında karar
Tutuklu ABD konsolosluk çalışanı Topuz hakkında karar
Mahkeme casusluk suçlamasıyla tutuklu bulunan ABD konsolosluk çalışanı Metin Topuz'un tutukluluğunun devamına karar verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Metin Topuz ve avukatları katıldı. Duruşmayı, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier ve ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell ile ABD’li gazeteciler de izledi.

Duruşma savcısı, daha önce tanık olarak dinlenilmesine karar verilen Feyyaz Öztürk’e ulaşılamadığını tanığın mahkemenin huzurunda dinlenilmesinin elzem olduğuna vurgu yaparak, yurt dışında olduğu belirtilen tanığın anlatımlarının sanık Topuz’a yüklenen suçlara yönelik büyük önem arz ettiğini ifade etti. Savcı, tanığın istinabe yoluyla ifadesinin alınmasına yönelik karar verilmesini istedi.

“ÖNEMLİ DENİLEN TANIĞI TANIMIYORUM”

Sanık Metin Topuz, tanık olarak dinlenilmesi istenen Feyyaz Öztürk'ü tanımadığını öne sürerek, “Benim hakkımdaki iddialarını da reddediyorum. Bahsettiği şahısları da hiçbir zaman görmedim, ilişkim olmadı. Hakkımda, 2004, 2006 ve 2008 yıllarında adli mercilere şikayette bulunduğuna dair beyanı var. Bu beyanla ilgili birimlere sorular soruldu ve birimler böyle bir şikayetin olmadığına dair evrak gönderdi mahkemeye” dedi.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Metin Topuz’un tutukluluk halinin devamına hükmetti.