Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde 20182019 eğitim yılını tamamlayan 585 öğrenci mezun olmanın sevincini yaşadı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi ilk mezunlarını verdi.

Üniversitenin kampüsünde gerçekleştirilen törende 2018-2019 eğitim yılını tamamlayan 585 öğrenci mezun olmanın sevincini yaşadı.

Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, törende yaptığı konuşmada bilim, emek, özveri ve kaliteyle yükselen Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin ilk mezunlarını verdiğini söyledi.

Mezun olan öğrencileri tebrik eden Karabulut, şöyle konuştu:

"Bugün 585 öğrencimizi uğurluyoruz. Öğrencilerimiz için mutlulukları ve sevinci paylaşma günü. Öncelikle Üniversitemizin kuruluşunu katkı ve destekleri ile sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kuruluşumuzun birinci yılında ilk mezuniyet törenimizi gerçekleştiriyoruz. Ülkemize çağ atlatan, Turgut Özal’ın ismini taşıyan bu üniversite, Özalları yetiştiren bu şehir elbette geleceğe büyük adımlarla yürüyecektir. Bu mutluluğu yaşamak anne ve babalar olarak sizlerin en tabii hakkınızdır. İnanıyorum ki; Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin ilk mezunları olan evlatlarınız yeni bir yaşama, yeni bir hayata donanımlı olarak, ne yapacaklarını bilen bireyler olarak atılacaklarından hiç şüpheniz olmasın. Üniversite olarak her zaman mezunlarımızın yanındayız."

Yeşilyurt Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Bölümünden mezun olan 44 yaşındaki Metin Tunga ise okumanın yaşı olmadığını göstermek için için üniversiteye başladığını belirterek mezun olduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Törende, bölümlerini dereceyle tamamlayan öğrenciler, yaş kütüğü plaket çaktı, ardından Rektör Karabulut ve davetliler bölümlerini dereceyle tamamlayanlara ödüllerini verdi.

Program, müzik eşliğinde halay çekerek mezuniyet sevincini yaşayan öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

Törene, İl Jandarma Komutanı Necmi İnce, kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.
Kaynak: AA