Kilis'teki 'Mücbir Sebep' Halinin Sona Ermesi

Kilis Ticaret ve Sanayi Odasınca (KİTSO) "mücbir sebep" halinin 31 Mayıs 2019 tarihinde sona erdiği hatırlatıldı.

KİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mart 2016 tarihinde başlayan "mücbir sebep" halinin yeniden uzatılması talebinde bulunduklarını ancak kabul edilmediğini belirti.

Mücbir sebep halinin başlangıç tarihi ile bitiş tarihleri arasındaki ödenmesi gereken vergilerin ödeme sürelerinin 1 Kasım 2019 tarihine kadar, sigorta ve Bağ-Kur primlerinin sürelerinin ise 3 Ekim 2019 tarihine kadar uzatıldığını aktaran Celkanlı, şunları kaydetti:

"Bu borçların herhangi bir tecil faizi ve gecikme zammı alınmadan uzun vadeye yayılarak taksitlendirilmesi hususunda çalışmalarımız devam etmektedir. Ancak mücbir sebep halinin 31 Mayıs 2019 tarihinde sona ermesinden dolayı 1 Haziran 2019 tarihinden itibaren ödenmesi gereken her türlü vergi, sigorta ve Bağ-Kur primlerinin zamanında ödenmesi gerektiği hususunun, üyelerimizin bir gecikme zammına maruz kalmaması için hatırlatılması gereği duyulmuştur. Bu hususta üyelerimizin muhasebecileri ile irtibata geçmeleri önem arz etmektedir."

Celkanlı, "mücbir sebep" hali döneminde biriken borçların taksitlendirilmesi ile ilgili üyelerin düzenli olarak bilgilendirileceğini belirtti.

Kaynak: AA