Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi meclis toplantısı yapıldı.

Çorlu Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Çorlu Belediyesi meclis toplantı salonunda, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, pazar yeri uygulama yönetmeliğinin içişleri komisyonuna havale edilmesi, Çobançeşme Aile Sağlık Merkezi (ASM) tahsis talebi plan ve bütçe komisyonuna havalesi, Ergene İlçesi Sağlık Mahallesi 102 Ada 6 parseldeki taşınmazın satışı, taşınmaz kullanım izni talebi konusunun plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesi, imar planı değişikliği taleplerinin imar komisyonuna havale edilmesi ve içişleri komisyon raporu da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı sonunda Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, bir süre daha meclis üyeleriyle sohbet etti.

- "Göçün 30. yıl dönümü" sempozyumu

Çorlu Belediyesi tarafından Bulgaristan Türklerinin 1989 Zorunlu Göçünü 30. yıl dönümünde uluslararası sempozyum düzenlenecek.

Çorlu Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, dünya tarihinde kırılma noktası olan Bulgaristan Türklerinin 1989 Zorunlu Göçünün 30. yıl dönümünde asimilasyon ve baskılara karşı direniş uluslararası sempozyum ile anılacak.

Etkinlik, Çorlu Belediyesi tarafından Ankara Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi iş birliği ile 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde Hilton Garden Inn Otel'de gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA