Hükümlüler Çocuklara 'Yeşil Ülke' Bırakmak İçin Fidanları Toprakla Buluşturdu

Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin: 'Bu çalışmayla yurdumuzun orman ihtiyacı karşılanılarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha yeşil ülkenin miras bırakılması amaçlanmaktadır'.

Ardahan'da 56 hükümlü 500 fidanı toprakla buluşturdu.

Ardahan Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla Ardahan Ovası'ndaki "Adalet Ormanı"nda program düzenlendi.

Programda, Ardahan T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan 56 hükümlü bir araya gelerek fidan dikti.

Etkinliğe katılan ve hükümlülerle fidan diken Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, "Bugün burada toprakla buluşturduğumuz fidanlarımız büyüdüğünde yararlananlardan dua almış olacağız. Bu nedenle bu etkinliği önemsiyoruz. Dolayısıyla bu ve benzeri çalışmaların toplumda örnek olmasını istiyoruz." dedi.

Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin de ağaçlandırma çalışmalarına destek olduklarını söyledi.

Kesgin, "Bu çalışmayla yurdumuzun orman ihtiyacı karşılanılarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha yeşil ülkenin miras bırakılması amaçlanmaktadır." ifadelerini kulladı.

Etkinliğe katılan Vali Masatlı ve Başsavcı Kesgin'in yanı sıra Ardahan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Barış Durgun, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Ardahan Denetimli Serbestlik Müdürü İzzet Tanışman, Ardahan T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hüseyin Uçar ve diğer yetkililer de hükümlülerle fidan dikti.
Kaynak: AA