Doğubayazıt'ta '2019 Gönüllülük Yılı' Etkinlikleri

Etkinlikler sayesinde köy okullarında eğitim gören öğrenciler tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan "2019 Gönüllülük Yılı" kampanyası sayesinde köy okullarında eğitim gören öğrenciler tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığınca tüm yurtta başlatılan kampanya ile köy okullarında eğitim gören öğrencilere yönelik etkinlikler düzenliyor.

Bu etkinlikler kapsamında ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Tutak Köyü İlk ve Ortaokulu öğrencilerini Doğubayazıt Gençlik Merkezinde ağırlayan gençlik liderleri, çeşitli kültürel ve sportif aktivitelere katılan öğrencilerin keyifli gün geçirmesini sağladı.

Öğrenciler, bu gençlik merkezindeki programın ardından gençlik liderleri eşliğinde ilçenin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi.

Doğubayazıt Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Hilal Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "2019 Gönüllülük Yılı" kampanyasıyla öğrencilerin mutluluklarına ortak olduklarını söyledi.

Köy okulu öğrencilerinin gün boyunca dolu dolu vakit geçirdiklerini dile getiren Karadağ, şunları kaydetti:

"Etkinliğimiz gerçekten çok verimli geçti. Öğrencilerimizi gençlik merkezimizin has odasında ağırladıktan sonra sosyal ve sportif etkinliklere dahil ederek güzel gün geçirmelerine yardımcı olduk. Gençlik merkezindeki programın ardından ise öğrencilerimizle ilçemizin tarihi ve kültürel değerleri olan Ahmed-i Hani Türbesi ve İshak Paşa Sarayı'nı gezdik. Gün sonunda öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi. Çocuklar için en güzel hediye, tatlı bir gülümseyiştir."

Kaynak: AA