Pet Şişe Verip Bez Çanta Alacaklar

Çerkezköy'de ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında "Plastiği Veriyoruz, Doğayı Alıyoruz" projesinin protokolünü imzaladı.

İlkokullarda startı verilen proje kapsamında öğrenciler getirdikleri plastik şişeler yerine bez torba alacak.

Çerkezköy Kaymakamlığı'nda düzenlenen imza törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kıroğlu ile Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Murat Sütçü katıldı.

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, burada yaptığı konuşmada, "Sıfır Atık" projesine destek olmak amacıyla böyle bir proje başlattıklarını ifade ederek, "1,5 litre 7 tane pet şişe ile 5 litre üstü 5 tane plastik şişeyi okula getiren bu bez çantalardan alabilecek. Öncelikle ilk okullarda başlatıyoruz. 12 bin öğrencimiz var. Çevre bilincini temelde vermek istiyoruz. İki anlamda bilinç verelim; bir, bez çanta bilinci. İki, plastiğin doğaya atılmaması. Nihai hedefimiz doğadan ilk etapta 25 bin plastiği geri çekmek. Bütün ilkokul müdürlükleri bu projeye dahil. Bez çantaları ise İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Merkezindeki özel çocuklarımız yaptı. Güzel, çevre dostu bir proje. Bu projeye hemen bugün başladık." dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu da okullarda toplanan pet şişelerin geri dönüşümünü sağlayacaklarını belirtti.

Pet şişelerin tekrar iplik yapılarak ekonomiye geri kazandırıldığını ifade eden Tohumcu, "Bunlardan polyester kumaşlar üretilebiliyor. Bu kumaşlar tekrar üniforma veya giysi olarak bize dönüyor. Belki pilot olarak ilk okullarda başlayacak ama biz bu çalışmanın orta okullara, liselere, üniversitelere, diğer kamu kurum ve kuruluşlara da sıçramasını istiyoruz. Her kurumun yapabileceği çalışmalar vardır. Bu konuda Çerkezköy Kaymakamlığına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve İlçe Halk Eğitim Merkezi’ne teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA