Kars'ta Jandarma Fidan Dikti

Kars'ta Jandarma Genel Komutanlığının 180'inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde İl Jandarma Komutanlığınca fidan dikim etkinliği düzenlendi Kars Valisi Türker Öksüz: 'Bu dönem bütün kurumlarımızı ağaç dikmeye ve dikilen ağacın korunması yönünde motive etmeye çalışıyoruz'.

Kars'ta Jandarma Genel Komutanlığının 180. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde İl Jandarma Komutanlığınca fidan dikim etkinliği düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığı karşısındaki ormanlık alanda düzenlenen fidan dikme etkinliğine, Kars Valisi Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Atatürk İlkokulu öğrencileri ile öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı.

Kars Valisi Türker Öksüz yaptığı konuşmada, Kars'ın yeşil, ağaç, ormanlık alan yönünden çok zengin il olmadığını ifade ederek, "Onun için bunu zenginleştirmemiz lazım. Bu dönem bütün kurumlarımızı ağaç dikmeye ve dikilen ağacın korunması yönünde motive etmeye çalışıyoruz." dedi.

Herkesin ağaç dikme kampanyasına destek vermesini isteyen Öksüz, "İstiyoruz ki bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ağaç dikme konusunda hassas ve duyarlı olsunlar." dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç da merkez ve ilçelerde ağaçlandırma yaptıklarını anımsatarak, "Jandarmanın 180. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlediğimiz etkinliklerden bir tanesi de ağaç dikme faaliyeti. Bugün Kars merkezinde 500, ilçelerimizde de 2 bin olmak üzere toplam 2 bin 500 tane ağaç dikerek yeşillendirme faaliyetlerine katkıda bulunacağız." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Öksüz ve beraberindekiler fidan dikerek can suyu verdi.

Kaynak: AA