Hastaların Morali Manevi Destekle Yükseliyor

Kırıkhan Devlet Hastanesi'nde yatan hastalara din görevlisi tarafından manevi destek hizmeti vererek morallerini yükseltmeye çalışıyor.

Hastaların Morali Manevi Destekle Yükseliyor
Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Kırıkhan Müftülüğü tarafından Kırıkhan Devlet Hastanesindeki yatan hastaları ziyaret eden bir din görevlisi, tıbbi tedaviyi desteklemek amacıyla hastaları motive ediyor.

Kırıkhan İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, uygulama öncesi kurumlarındaki bir din görevlisinin 200 saatlik manevi destek ve rehberlik eğitiminden geçtiğini kaydetti.

Personelin şu an her gün sabahtan öğleye kadar hastaları ziyaret ettiğini aktaran Solmaz, şunları konuştu:

"Yapılan manevi terapi adeta. Dua isteyenlere dua, hayır isteyenlere hayır, onlarla adeta haşır neşir oluyor. Hakikaten güzel bir hizmet. Hastanelerde hastalar ile beraber olduk. Hastanın yakınlarından daha çok onlarla beraber haşır neşir olduk. Cuma günleri hasta ziyaretlerinin ardından hastane koridorlarında Kur'an-ı Kerim okuyup dualar ediyoruz. Diğer günlerde de personelimiz hastanedeki bütün odaları geziyorlar. Bazen onlara çiçekler taktim ediliyor. "

Manevi destek ve rehberlik görevlisi olarak hizmet veren din görevlisi Bestami Trabzon da iki yıldır bu projede görev aldığını vurguladı.

Manevi destek uygulamasının Osmanlı döneminde yaygın olarak kullanıldığını, ancak zamanla unutulduğunun altını çizen Trabzon, şöyle devam etti:

" Manevi destek uygulaması şu an Hollanda, İngiltere, Fransa ve Lübnan gibi ülkelerde yaygın olarak kullanıldığını biliyoruz. Yaptığımız çalışma hastalara, hasta yakınları ve hastane personellerine manevi destek ve moral vermek. Onların manevi destek hissettiklerinde kendilerine manevi destek vermeye çalışıyoruz. Çok güzel dönüşler alıyoruz. Hasta, hasta yakınları ve hastane çalışanlarından. Hatta geç kalınmış bir uygulama olduğunu da ifade ediyorlar" dedi.

Hasta yakınlarından Hanife Göçer de uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek görevlilere teşekkür etti.

Kaynak: AA