EŞYODER'den Şair Mustafa Ünal'a Ödül

Eskişehir Şairler, Ozanlar, Yazarlar Derneği (EŞYODER) Başkanı Ertuğrul Şakar, şair Mustafa Ünal’ı Odunpazarı Kent Konseyi binasında düzenlenen şiir etkinliğinde, şair ve ozanların huzurunda ‘Plaket’ taktim ederek ödüllendirdi.

EŞYODER'den Şair Mustafa Ünal'a Ödül
Başkan Ertuğrul Şakar ödül ile ilgili yaptığı açıklamasında, ‘’Şair Mustafa Ünal, derneğimizin üyesidir. Aynı zamanda yazdığı şiirlerle ve yayınlanan eserleri ile, Eskişehir edebiyatına kültür yönünden eserler kazandırdı. Şair Mustafa Ünal, 42 yıldır Eskişehir’de şiir yazmaktadır ve yazdığı şiirleri, şiir etkinliklerimizde okumaktadır. Yarım asırdan bu yana kendisi şiir yazdığından ve derneğimize sayısız hizmetleri bulunduğundan, şair Mustafa Ünal’ı ödüllendirmek istedik. Şiir etkinliğimizde; şair Mustafa Ünal’ı, şairlerin huzurunda kendisine ‘Plaket’ taktim ederek ödüllendirdik’’ diye ifade etti.

Şair Mustafa Ünal ise ödülle ile ilgili yaptığı açıklamasında, ‘’Şiir yazmaya ortaokul yıllarında başladım. 59 yaşında olmama rağmen, şiir yazmaya halen devam ediyorum. Şiir aşığı oldum. Türkiye’de açılan birçok yarışmalarda, Eskişehir’e çeşitli ödüller getirdim. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden iki öğrenci; benim ‘hayatım ve şiir sanatımın’ başlığı altında, bitirme tezi hazırladılar. İlk şiir kitabım, ‘Gönül Pınarı’. Diğer şiir kitaplarım ise; ‘Hasretim’ ve ‘Gül Gülünce’, olan 3 şiir kitabım yayınlandı ve okuyucu ile buluştu. Bu şiir kitaplarımla, Eskişehir edebiyatına faydalı eserler kazandırdım ve şiirlerimde Eskişehir’in doğa güzelliklerine, sanatına ve sevgiye ağırlık verdim’’ dedi.

Ünal, kendi şiirlerini, şiir etkinliğinde duygulanarak okudu.
Kaynak: İHA