Cizre'de Temiz Ve Yeşil Çevre Sorumluluk Projesi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde temiz ve yeşil çevre sorumluluk projesiyle sosyal sorumluluk bilinci kazandırmak adına yapılan çalışmada, öğrenciler hayvan barınağı yaptı, seracılık faaliyetinde bulundu.

İlçede özel bir okul tarafından hayata geçirilen proje kapsamında okul bahçesinde yapılan etkinlikte, öğrenciler, hayvan barınağı yaptı, sokak hayvanlarına yem verdi, seracılık faaliyetinde bulundu, fidan dikti.

Sosyal bilgiler öğretmeni Murat Akbaş, proje sayesinde öğrencilerin kişisel sorumlulukların artığını söyledi.

Akbaş, "Öğrencilerimize bu proje sayesinde sokak hayvanlarına hem sıcak yuva kazandırmak ve hayvanlara karşı duyarlılığını kazanmayı esas aldık hem de organik tarımla onlara tarımın nasıl geliştiğini evimize gelen ürünlerin hangi aşamadan geçip soframıza geldiğini öğretmeye çalıştık." dedi.

Görsel sanatlar öğretmeni Suat Kaçan da proje kapsamında öğrencilerle sokak hayvanları için barınak yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının öğrencilere sosyal sorumluluk bilinci aşılamak olduğunu kaydeden Kaçan, "Projeyle onları doğayla, hayvanlarla buluşturuyoruz. Çocuklarımız bu şekilde çok mutlu oluyorlar." diye konuştu.

Öğrencilerden Ayşe Yezda Demirhan ise etkinlikte fidan diktiklerini ve hayvan barınağı yaptıklarını dile getirerek, etkinliğinin çok güzel geçtiğini bildirdi.

Kaynak: AA