Bilecik'te İl Göç Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Bilecik Valisi Bilal Şentürk başkanlığında İl Göç Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Bilecik'te İl Göç Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Vali Şentürk, Valilik Toplantı Salonundaki toplantıda, göçmenlerin Türk milletinin misafiri olduğunu ve ne şartlarda yaşadıklarını takip ettiklerini, etmeye de devam edeceklerini söyledi.

Göçmenlere maddi ve manevi anlamda destek sağlandığını ifade eden Vali Şentürk, ’’Göçmenlerimizin gönüllerini de kazanmamız lazım. Gönül bağı kurmalıyız. Farkındalık oluşturmalıyız. Göçmenler, bizler için birer gönül elçileri olabilirler” dedi.

İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin San’ın göç ve uyum alanında yapılan çalışmaları hakkında sunum yapmasının ardından Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının katıldığı toplantıda, Bilecik genelinde ikamet eden yabancılar arasından ekonomik, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda başarılara sahip kişi veya grupların tespit edilmesi ve kurumların faaliyetlerinde değerlendirilmesi, yabancılara uyum kapsamında kentte tarihi ve kültürel mekanların tanıtımının yapılması gibi kararlar alındı.
Kaynak: İHA