Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Büyükşehir Belediyesince muhtarlara yönelik hayata geçirilen Sakarya Büyükşehir Belediyesi Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi (SEMOS) uygulaması eğitim ve bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, yerel seçimlerin ardından mazbatasını alan muhtarlara yönelik gerçekleştirilen SEMOS eğitim programlarıyla muhtarlar ile Büyükşehir Belediyesi arasında kolay ulaşım sağlanabileceği belirtilerek, "Muhtarlarımız için kurumumuza kolay ulaşımın adresi olan SEMOS programımızla ilgili yeni seçilen muhtarlara yönelik eğitim toplantılarımız devam ediyor. Bu kapsamda Hendek, Ferizli ve Karasu’da görevine yeni seçilen muhtarlarımızla bir araya gelip SEMOS hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Eğitim ve bilgilendirme çalışmalarımız diğer ilçelerimizde de devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

- Sakarya Barosu'ndan "Futbol Hukuku" paneli

Sakarya Barosunca düzenlenen "Futbol Hukuku" paneli yapıldı.

Baro Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, moderatör olarak Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Nadi Günal, konuşmacı olarak ise TFF Tahkim Kurulu eski üyesi avukat Taner Ünlü ve gazeteci-yazar Lütfü Özel katıldı.

Panelde avukatlara, futbol sözleşmelerinden kaynaklanan uyuşmazlıklar, federasyon ve takımlar hakkında detaylı bilgi verildi.

Panelin sonunda Sakarya Barosu Başkan Yardımcısı Osman Ayar, Baro Spor Hukuku Komisyon üyesi Batuhan Severcan ve Sakarya Barosu Adli Yardım Koordinatörü Alim Mert, konuşmacı olarak katılan katılımcılara plaket takdim etti.

- Ramazan etkinlikleri mehteran ile start aldı

"Hendek Belediyesi Ramazan Etkinlikleri", mehteran takımının gösterisiyle başladı.

Her akşam 21.30'da yapılacak program kapsamında farklı etkinlikler düzenlenecek.

Ramazanın ilk günü, iftar sonrası vatandaşlar, Muammer Sencer Caddesi'nde kurulan Ramazan Çarşısı'nı gezdi, çocuklar da Hendek Belediyesi tarafından kurulan şişme oyun gruplarında eğlendi.

Ramazan etkinlikleri kapsamında vatandaşların yoğun ilgiyle izlediği mehteran gösterisi yapıldı, çocuklar için çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Etkinlik, bu akşam Kut-ül Amare programıyla devam edecek.

Kaynak: AA