Fındık Üreticilerine Fındık Kurdu Uyarısı

Giresun Tarım ve Orman Müdürlüğü, fındık üreticilerine fındık kurdu zararlısına karşı zirai mücadele uyarısında bulundu.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, çiftçilerin bahçelerini sık sık kontrol ederek fındıkların yüzde 50'si mercimek büyüklüğüne geldiğinde ilaçlı mücadeleye başlaması gerektiği belirtildi.

İlaçlı mücadeleye bu yıl sahil kolda 11 Mayıs, orta kolda 14 Mayıs ve yüksek kolda 18 Mayıs'ta başlanması ve en geç 10 gün içerisinde bitirilmesi önerilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlaçlamadan önce zararlının yoğunluğunu ölçmek gerekir. Bunun için fındık ocakları altına çarşaf gerilerek darbe metoduyla çarşafa düşen böcekler sayılmalıdır. Sayım sonucunda 10 ocaktan 2 veya daha fazla ergin fındık kurdu düştüğünde ilaçlama yapılmalıdır."

Açıklamada, ilaçlamada dekara verilen dozun motorlu sırt atomizörüyle 14-17 litre, motorlu pülverizatörlerle de 30 litre su ile karıştırılarak atılması tavsiye edilerek, ilaçlamanın fındık ocaklarının altından yukarıya doğru yapılması gerektiği kaydedildi.

Kaynak: AA