Erzincan'da Ki Köylere 32 Milyonluk Hizmet Ödeneği

Erzincan’da 2019 yılı Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında İl Tahsisat Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi. 2019 yılı için KÖYDES projesi kapsamında Erzincan’a toplamda 32.844.588,00 TL ödenek tahsis edildi.

Erzincan'da Ki Köylere 32 Milyonluk Hizmet Ödeneği
Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın başkanlığında Erzincan Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya İl Genel Meclis Başkanı Bekir Yıldız, Vali Yardımcıları İhsan Ayrancı ve Fatih Acar, ilçe kaymakamları ve ilgili kamu kurum müdürleri katıldı.

Düzenlenen toplantıda Merkez ve ilçelere bağlı köylerde 2019 yılı KÖYDES yatırım programına alınması planlanan yol, kilitli parke, içme suyu ve diğer kırsal alt yapı çalışmalarının genel bir değerlendirmesi yapılarak, projenin uygulanmasında izlenecek yollar hakkında mutabakat sağlandı.

Merkez ve ilçelere bağlı köylerdeki hayat kalitesinin artırılması, ekonomik ve sosyal gelişimin sağlanması amacıyla planlanan projelerin yılsonuna kadar sağlıklı bir şekilde tamamlanması hususunda talimat veren Vali Ali Arslantaş, 2019 yılı için KÖYDES projesi kapsamında Erzincan’a tahsis edilen toplamda 32.844.588,00 TL ödeneğin içme suyu bulunmayan veya yetersiz olan köy ve bağlılarının yeterli sağlıklı içme suyuna kavuşturulması, grup köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi, köylerdeki küçük ölçekli sulama altyapısının ve atık su hizmetlerinin geliştirilmesi noktasındaki öncelikli hizmetlerde kullanılması talimatında bulundu.

Toplantının sonuna ise devam eden projelerin son durumları değerlendirilerek, ihtiyaç dâhilinde yapılacak yeni projeler görüşüldü.
Kaynak: İHA