Bolu'dan Kısa Kısa

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan iş makinesi kullanma kursuna 28 kişi başvurdu.

Mudurnu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemali Özlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez olarak açtıkları iş makineleri kursuna yoğun ilgi olduğunu söyledi.

İş makinesi ehliyet eğitimlerinin özel sürücü kursları tarafından verilmediğini ifade eden Özlü, halk eğitimi merkezi olarak vatandaşın G sınıfı sürücü belgesi ihtiyacını açtıkları kurslarla karşılamaya çalıştıklarını belirtti.

Bugüne kadar Beko Loder, Forklift ve raylı sistem tavan vinci gibi kurslar açtıklarını dile getiren Özlü, "Bundan sonra da aynı kursların yanında greyder, silindir gibi kursları da iş makinesi bulmamız halinde açmaya devam etmeyi düşünüyoruz. Tatbiki sınav ilçe hayvan pazarı yanındaki boş alanda yapıldı. Görevliler ve sınava katılan 28 kursiyer iş makinesi ile toprak alıp boşaltma işlemi yaptı." diye konuştu.

-Mengen'de öğretmenlere seminer verildi

Bolu'nun Mengen ilçesinde öğretmenlere yönelik, "Sanal Zorbalıkla Başa Çıkma ve Bilinçli Teknoloji Kullanımı" semineri verildi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Yunus Altundağ tarafından Mengen Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde verilen seminere ilçede görev yapan öğretmenler katıldı.

Seminer sonunda konuşma yapan Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci, Altundağ'a kendilerine verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA