Siirt'te Obezite Tedavisi

Siirt Devlet Hastanesi'nde kilolu ve obez hastaların tedavisi yapılıyor.

Siirt Devlet Hastanesi Gastroenteroloji uzmanı Murat Başaran, insan sağlığını tehdit eden en önemli sağlık sorunu olarak görülen obeziteye ramazan ayında dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Ramazanda yemek alışkanlığının değiştiğini aktaran Başaran, obez hastaların özellikle bu ayda beslenmelerine daha fazla dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre dünyada yaklaşık 1,5 milyar kişinin aşırı kilolu, 500 milyon kişinin ise obez olduğuna işaret eden Başaran, şöyle konuştu:

"Son yıllarda obezite tedavisinde mide içinde çeşitli noktalara ilaç endoskopi yardımıyla verilmekte ve ilacın etkisi sayesinde mide boşalması gecikmekte ve hastanın diyette aldığı kalori miktarı ve iştahı azalmaktadır ve bu sayede kilo vermesi sağlanmaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalarda değişik sonuçlar elde edilmiş olmasına rağmen hastanın yaşam tarzı değişikliği, diyet ile beraber bu tedavi sayesinde kilo vermesi sağlanabilir. Yaklaşık 10 dakika sürmektedir. Hastalar, gastroenteroloji polikliniğine başvurabilir."

Kaynak: AA