Safranbolu'da El Sanatları Sergisi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi El Sanatları Bölümü tarafından el sanatları sergisini açıldı.

Safranbolu Tarihi Çarşı Sarıtunç Gezi Evinde "Derin Yolculuk" adlı sergiye, Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Fethi Toker Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi Dekanı İsmail Rakıp Karaş, Safranbolu Meslek Yüksekokul Müdürü Yasin Ortakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ürkmezer, yaptığı açıklamada, Safranbolu'da 800 yıllık bir tarihi geçmişe sahip olan bu mekanda sanatın kalbin edebiyatı olduğuna tanıklık ettiklerini söyledi.

Tabakhane bölgesinin deri ve dericilik tarihinde çok büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Ürkmezer, "Gördüğümüz gibi olduğundan da farklı ve ileri seviyeye götürülmüş durumda. Bu serginin bize ulaşmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor, genç nesillere kadim tarihimizin, kültürümüzün ve güzelliklerimizin aktarılmasında gösterdikleri çaba için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA