'Gönül Bağı' Gönüllüleri Köy Okullarının Yardımına Koşuyor

Iğdır'da eğitim gören üniversite öğrencileri, Ağrı Dağının 2 bin metresinde bulunan Yenidoğan köyünün okulunu boyayıp öğrencilerle eğlendi.

Iğdır Üniversitesi'nde eğitim gören bazı öğrenciler, Ağrı Dağında bulunan köy okulunu boyayarak öğrencilerle vakit geçirdi.

Iğdır Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne bağlı Kredi Yurtlar Kurumunda (KYK) kalan öğrenciler, "Gönül Bağı Projesi" kapsamında gittikleri Aralık ilçesine bağlı Yenidoğan köyü İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilere kırtasiye malzemeleri hediye etti.

Bir süre öğrencilerle vakit geçiren üniversiteliler, daha sonra beraberlerinde getirdikleri boyalarla köy okulunu boyadı.

Proje hakkında bilgi veren KYK Yurt Müdürü Özcan Özkan, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının başlatmış olduğu gönül bağı projesi kapsamında öğrencilerinin çeşitli etkinliklerde bulunduklarını belirtti.

Üniversiteli öğrencilerin köy okullarını gezerek çeşitli etkinliklere imza attığını anlatan Özkan, "Öğrencilerimizin gerçekleştirmiş olduğu okul boyama etkinliği ile hem minik öğrencilerin kalplerine dokunmak hem de kendi öğrencilerimizin sosyal sorumluluk projelerinde rol alarak gelişimlerine katkı sağlanması hedeflenmektedir. Yapmış olduğumuz bu okul boyama faaliyetinin olumlu yansımalarını her iki öğrenci grubunun gözlerinden de görebilmiş olmanın mutluluğunu yaşadık. Bundan sonraki süreçte de bu faaliyetlere devam edilmesi planlanmaktadır." dedi.

Etkinliğe katılan üniversite öğrencilerinden Muhammed Yakup Türk, köylerdeki öğrencilere yardımda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İhtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimize kırtasiye malzemesi yardımında bulunduk. Daha önce planladığımız gibi okulun duvarlarını öğrenci arkadaşlarımızla elbirliğiyle boyadık. Devamında minik kardeşlerimizle keyifli vakit geçirdik." diye konuştu.

Üniversiteliler, okulun dış duvarlarını boyadıktan sonra öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunup birlikte eğlendiler.

Kaynak: AA