Endonezyalı Bob'un Perre Antik Kenti Sevgisi

Endonezya'dan Türkiye'ye gelen ve yaklaşık üç gündür Adıyaman'da yaşayan Endonezyalı Bob Baker, kentte bulunan ve tarihi Kommagene Krallığı'nın beş büyük kentinden biri olan Perre Antik Kenti'ni gezerek fotoğrafladı.

Endonezyalı Bob'un Perre Antik Kenti Sevgisi
Endonezya'dan Adıyaman'a gelen Bob Baker, kentte bulunan ve tarihi Kommagene Krallığı'nın beş büyük kentinden biri olan Perre Antik Kenti'ni gezerek, fotoğraf çekti.

Perre Antik Kenti, turizm sezonun açılmasıyla birlikte Adıyamanlıların yanı sıra yabancı ziyaretçilerini de ağırlıyor.

Endonezya'dan gelen Bob Baker, birçok kaya mezarı ve mozaiklerin bulunduğu antik kentte fotoğraf çekerek, anı ölümsüzleştirdi.

Bob Baker, Perre Antik Kenti'nin ziyareti öncesinde sinevizyon eşliğinde üç boyutlu gözlüklerle Perre Antik Kenti ile ilgili film gösterisini izledi.

Bob Baker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gezmek üzere Adıyaman'a geldiğini ve insanlarını çok sevdiğini söyledi.

Adıyaman'da üç gündür kaldığını ifade eden Baker, şöyle konuştu:

"Adıyaman'ın insanları çok güzel. Endonezya'daki kız arkadaşlarıma özellikle Adıyaman'a gelmelerini söyleyeceğim. Perre Antik Kenti'ni çok beğendim. Burada kaya mezarları bulunuyor. Bol bol fotoğrafını çektim. Yarın Nemrut Dağı'na gideceğim. Adıyaman ziyaretlerimin ardından Mardin'e geçeceğim. Adıyaman hayal ettiğim şehirlerden biriydi. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum."

- Perre Antik Kenti

Adıyaman merkeze bağlı Örenli Mahallesi sınırlarında yer alan antik kentin antik Roma kaynaklarında suyunun güzelliğinden bahsedilir. Kentin kervanlar, yolcular ve ordular tarafından dinlenme yeri olarak kullanıldığı anlatılır.

Söz konusu suyun aktığı Roma Çeşmesi halen kullanılabiliyor. Antik kentte en çok dikkati çeken kalıntılar Örenli Mahallesi girişinde yer alan kaya mezarları. Yine kayalıklar içine oyularak yapılmış oda mezarlar da turistlerin ilgisini çekiyor.

Kaynak: AA