Giresun Müftüsü Oral'dan Ramazan Mesajı

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, rahmet, mağfiret ve bereket iklimi olan ramazan-ı şerife kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Müftü Oral, ramazan ayının başlangıcı dolayısıyla yayımladığı mesajında, tüm Müslümanların imsakın bereketinden, iftarın sevincinden, teravihin birlik ve beraberliğinden, mukabelenin huzurundan istifade etmesi gerektiğini belirtti.

Oral, ramazanda, Kur'an-ı Kerim ile oruçla, fıtır sadakasıyla, zekatla ruhların arındırılıp, Cenab-ı Hakk'a yakınlaşma gayreti gösterilmesi gerektiğine vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ramazan ayı, zekat ve fitrenin dışında infakı da kapsamaktadır. Ramazanın rahmet ikliminin müminlerin gönüllerini ülfet ve muhabbet içerisinde birbirine bağlaması için tüm inananları infak etmeye davet ediyoruz. Malı temizleyip bereketlendiren ibadetler, mal sevgisinin gönülleri işgal etmesine fırsat vermeden yapılan her infak, alınan her hayır duası sahibi için ahirette af, rahmet ve esenlik vesilesidir. İnfakla ilgili duyarlılığımızı artırmalı, iyilikte yarışmalıyız."

Kaynak: AA