Siirt Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Siirt Üniversitesi'nde (SİÜ) 2 bin 900 bin öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Siirt Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni
Kezer yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, mezun öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Siirt Üniversitesi bünyesinde yapılan çalışmalara değinen Erman, "Bilgi ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği bir çağda yaşıyoruz. Bilgi üreten ve bu bilgiyi teknolojiye dönüştüren ülkeler günümüzde gelişen ülkeler olarak nitelendirilmektedir. Nitekim küresel rekabeti de bu ülkeler belirlemektedir. Dolayısıyla bilgi en büyük hazinedir. Üniversiteler de bilgiyi üreten müstesna hazinelerdir." ifadelerini kullandı.

Erman, Siirt Üniversitesinin hızla geliştiğini ifade ederek, üniversitenin kentin gelişimine de katkı sunduğunu aktardı.

Erman, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz şehrin gelişimi açısından önemli bir lokomotif görevini yürütüyor. 30 ülkeden bin 700 yabancı uyruklu, 15 bin 400 öğrenci ile bölgede en fazla gelişme gösteren üniversite olduk. Yakın zamanda 20 bini bulan öğrencisi ve artan akademik personeliyle pilot üniversiteler haline gelmeyi hedefliyoruz."

Törende, mezuniyet belgesi alan 2 bin 900 öğrenci, keplerini havaya atarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

Törene, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, öğretim üyeleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Kaynak: AA