Şerbetçiotu Fiyat Belirleme Teknik Komite Toplantısı Yapıldı

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Şerbetçiotu Fiyat Belirleme Teknik Komite Toplantısı’na başkanlık yaptı.

Şerbetçiotu Fiyat Belirleme Teknik Komite Toplantısı Yapıldı
Toplantıya Bilecik Valisi Bilal Şentürk’ün yanı sıra Pazaryeri Kaymakamı Fatih Kurt, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Pazaryeri İlçe Ziraat Odası Başkanı Hasan İphar, Ot-Gül Şerbetçiotu Kooperatifi Başkanı Zafer Kozpınar, ziraat mühendisleri ve üreticiler katıldı.

Şerbetçiotunun Türkiye’de sadece bu bölgede yetiştiğini ifade eden Vali Şentürk, “Burada temel amacımız, bu işin sürdürülebilirliğini sağlamak, vatandaşımızın bütçesine, emeğinin karşılığını alabileceği bir imkana kavuşturmaktır. Üreticiyi korumak ve desteklemek gerekir. Bu konuda devletimizin de destekleri oluyor. Üretici ile alıcı arasında inşallah ortak bir nokta buluruz. Hem vatandaşımızın hem de alıcımız açısından olumlu sonuçlar alırız” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan ziraat mühendislerinin hazırladığı maliyet araştırması raporuna göre yapılan değerlendirme ve görüşmeler sonucu 2019 yılı şerbetçiotu fiyatları, ’’Brewers gold’’, ’’Provesgot’’, ’’Erciyes’’, ’’Ege’’ ve ’’Pazaryeri’’ cinslerinde 11 lira 50 kuruş ’’Aroma’’ cinsinde ise 11 lira 75 kuruş olarak belirlendi.
Kaynak: İHA