Planktonların Çoğalmasıyla Çınarcık'ta Deniz Turuncuya Büründü

Marmara Denizi'nin, Çınarcık ilçesindeki sahilinde plankton çoğalması, deniz suyu renginin yer yer değişmesine neden oldu.

Marmara Denizi'nin, Yalova'nın Çınarcık ilçesindeki sahilinde plankton (denizde bulunan, mikroskopla görülebilen tek hücreli canlı) çoğalması, deniz suyu renginin yer yer turuncu olmasına yol açtı.

Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, yaptığı yazılı açıklamada, bunun sebebinin kirlilik olmadığını duyurdu.

Deniz üzerinde gözlemlenen renk değişikliğinin, deniz suyundaki plankton sayısı artmasından kaynaklandığını aktaran Soyer, şunları kaydetti:

"Genellikle ilkbahar ve yaz aylarında hava sıcaklıklarının tekrar mevsim normallerine dönmesi ve deniz suyunun ısınması nedeniyle plankton sayısı artmaktadır. Red-tide (kırmızı gelgit) denilen bu biyolojik olayda deniz rengi dönem dönem değişebilmekle beraber, bazen yeşilimsi bazen kiremit rengi bazen de sarı olabilmektedir. Bu kapsamda mevcut durumda herhangi bir deniz kirliliği söz konusu değildir. Nadir görülen bu doğa olayı insan sağlığı açısından herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Çınarcık halkının bu konuda endişeleri olmasın."
Kaynak: AA