EKEV'in Akademik Bilim, Sanat Ve Spor Ödülleri Sahiplerini Buldu

Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’nın (EKEV), “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Akademik Bilim, Sanat ve Spor Ödülleri” töreni Erzincan’da düzenledi.

EKEV'in Akademik Bilim, Sanat Ve Spor Ödülleri Sahiplerini Buldu
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükksasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı (EKEV) Başkanı Sadık Ağca ve yönetim kurulu üyeleri, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal marşı ile başlayan törende konuşan Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı (EKEV) Başkanı Sadık Ağca, Erzincan’a Kültür ve Eğitim alanındaki desteklerinin devam edeceğini belirterek, akademik bilimsel yayınlar ile ödül alan tüm akademisyenleri tebrik etti.

Ardından konuşan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ise Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’na (EKEV) Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’ne sundukları katkılardan ötürü teşekkürlerini ileterek, ödül alan tüm akademisyenleri kutladı.

Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ise yaptığı konuşmada ödül alan tüm akademisyenleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise yaptığı konuşmada; “İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır. Yaşadığımız coğrafyada komşu ülkelerden çok daha iyi noktalara gelmemizde, dünyanın sayılı devletlerinden biri olmamızda, alın ve akıl teri döken insanlarımızın emeği, gayreti, izleri vardır.

Dünyamızda bilgi artık birilerinin tekelinde değil. Çalışanın, merak edenin, araştıranın çok rahat ulaşabileceği bir noktaya geldi. Bununla birlikte zihinlerdeki ve gönüllerdeki sınırlar da artık aşılıyor. Devletimiz, 2023 hedefleri doğrultusunda gençlerimizin yarınlarının daha aydınlık olması, ülkemizin müreffeh bir yaşam sürmesi için tüm bu gelişmeler karşısında seyirci olmaktan öte, üreten, dünyadaki yenilikleri ülkemize taşıyan, bilimde, sanayide, savunmada, kültür ve turizmde katma değeri yüksek projelere imza atan bir ülke hüviyetine kavuştu.

Eğitim, zaman ve yer bakımından kapsamlı, sürekli ve çok boyutludur. Eğitimin sürekliliğini sağlayan toplumun dinamizmi, bilim ve teknolojik gelişmelerdir.

Bilim ve teknolojide meydana gelen gelişmeler sürekli bir öğrenmeyi gerekli kılmaktadır. Bu yüzden öğrencilerimizin donmuş, kalıplaşmış bilgilerle yeni dünya düzenine ayak uyduramayacağını biliyoruz. Gençlerimizin potansiyellerini ortaya çıkaracak etkinliklerle dolu bir eğitim sürecinin arzu ettiğimiz başarıyı yakalamamızda etkili olacağına inanıyoruz.

Akif ne güzel demiş: Bir baksana gökler uyanık, yer uyanıktır.

Dünya uyanıkken uyumak maskaralıktır.

Evet, dünya uyanık ve baş döndürücü gelişmelerle sürekli yeniliklerin ortaya çıktığı bir çağa şahit oluyoruz. Bu atmosferde bizler en değerli hazinemiz olan gençlerimizin ufkunu açacak, onlara hayallerini gerçekleştirecek zemini oluşturacak imkânlar sunmalıyız.

Hamdolsun bu imkânları sunuyoruz. Çünkü gençlerimizin çitleri, sınırları, engelleri, duvarları olmayan sonsuz hayaller barındıran taze dimağları var. Siz eğitimcilere düşen görev bu bereketli zihinlerde güzel meyveler yetiştirmektir. Ancak bu şekilde üniversiteler gerçek işlevini yerine getirebilir. Biz önce kendimize inanacağız. Emin olun, nice halklar da bizim inancımızın, bu umudumuzun, bu özgüvenimizin arkasından gelecektir. Çatışma üzerine kurgulanmış değil; barış, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma üzerine kurgulanmış bir bölgenin mimarı, inşacısı ve ihyacısı inşallah biz olacağız. Bu umudumuz, Yunus Emre’nin şu dizelerinde de saklıdır: “Her dem yeniden doğarız, bizden kim usanası“ Evet, Fuat Sezginleri, Aziz Sancarları yakın dönemde yetiştiren bu aziz ve bereketli topraklar dünyamıza ilmiyle, duruşuyla, insanlığa sağladığı imkanlarla varlığını sürdürecektir.

Bu vesileyle tekrar, bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Akademik gelişimini bir üst noktaya taşıyarak yaptıkları bilimsel yayınlar ile ödül alan bilim adamlarımızı tebrik ediyorum. Akademik teşvikleri üstlenen Erzincan Kültür Eğitim Vakfı yöneticilerine ve değerli işadamlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından üniversite öğrencileri tarafından müzik dinletisi katılımcılara sunuldu. Daha sonra ise akademik bilim, sanat ve spor dallarında başarılı çalışmalara imza atan akademisyenler ödüllendirildi.

Tören öncesi ise program alanında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından tasarlanan çeşitli robotik eserleri inceleyen Vali Arslantaş ve beraberindeki heyet, öğrencilere çalışmalarında başarılar dilediler.
Kaynak: İHA