Ashab-I Kehf'te Kadir Gecesi Yoğunluğu

'Bin aydan hayırlı' olduğu kabul edilen Kadir Gecesi'nde İçel'in Tarsus ilçesindeki Ashabı Kehf Mağarası'na giden vatandaşlar, dua edip Kur'anı Kerim okudu Kur'anı Kerim'de Kehf Suresi'nde bahsi geçen mağarada, putlara tapmayı reddeden 7 gencin beraberlerindeki bir köpekle 309 yıl uyuduğu rivayet ediliyor Kadir Gecesi münasebetiyle Osmaniye'de de vatandaşlar camilere akın etti, Kur'anı Kerim okunup dua edildi.

İçel'de, milattan sonra 2. yüzyıl başlarında putlara tapmayı reddeden 7 gencin sığındığı rivayet edilen İçel'in Tarsus ilçesindeki Ashab-ı Kehf Mağarası, Kadir Gecesi dolayısıyla ilgi gördü.

"Bin aydan hayırlı" olan Kadir Gecesi'nde mağaraya gelen vatandaşlar dua edip Kur'an-ı Kerim okudu.

Mağaranın ilginç sarkıtlarında fotoğraf da çektiren vatandaşlar, ibadetlerini yan taraftaki camide yerine getirdi.

- Kehf Suresi'nde anlatılıyor

Kur'an-ı Kerim'de Kehf Suresi'nde bahsi geçen ve tüm dünyada "Yedi Uyurlar Mağarası" olarak bilinen mağara, diğer semavi dinlerin kitaplarında da anılıyor.

Milattan sonra 2. yüzyıl başlarında dönemin hükümdarı Dakyanus'un zulmünden kaçan 7 gencin beraberlerindeki bir köpekle mağaraya sığındığı ve burada 309 yıl uyuduğu rivayet ediliyor.

Ashab-ı Kehf Mağarası'nın Tarsus ilçesi dışında Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde ve dünyanın çeşitli yerlerinde olduğu da öne sürülüyor.

Kadir Gecesi dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tarsus'taki mağara, çeşitli kentlerden ziyaretçileri ağırlıyor.

- Camiler de doldu

Kentte, Kadir Gecesi dolayısıyla vatandaşlar camilere akın ederken namaz kılıp dua etti.

Çocuklar da aileleriyle geldikleri camilerde dualara katıldı.

- Osmaniye

Osmaniye'de de Kadir Gecesi nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti. Envar-ül Hamit Camisi'nde düzenlenen Kadir Gecesi programında İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu vaaz verdi, dua etti.

Kılınan namazın ardından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dualar edildi.

Kaynak: AA