'Yeşilçam'da Tokat Rüzgarı' Resim Sergisi Açıldı

Tokat Olgunlaşma Enstitüsü tarafından "Yeşilçam'da Tokat Rüzgarı" resim sergisi açıldı.

Olgunlaşma Enstitüsü, Yeşilçam filmlerinde kullanılan Tokat yazmalarını belirleyerek, kullanıldığı sahneleri yağlı boya tablolara dönüştürdü.

Resim sergisi, Vali Ozan Balcı, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu, Tokatlı senarist ve sinema sanatçısı Erol Koçan tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda açıldı.

Vali Balcı, burada yaptığı konuşmada, Tokat'ın kendi tabiriyle demlenmiş bir şehir olduğunu belirterek, "Bu şehrin aynı zamanda demlenmiş bir insan yapısı var. Gördüğümüz bu yazmalar esasında bir kültürün ürünü. Bunlar, insan aklının somuta çevirdiği ürünler. Tokat yazmaları, Avrupa'da bile meşhur olmuş eserlerdir. Sanayi devriminden önce de Tokat yazmaları meşhurdu. Şu an hala Türkiye'de Tokat yazmaları meşhur. Tokat insanının aşklarını, acılarını, sevgilerini, mutluluklarını motiflere desenlere geçiren bir sanattır bu. Tokat yazmaları aynı zamanda Türk sinemasına da damga vurmuştur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA