Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Hayrabolu Hasan Yılmaz Kurt Ortaokulu'nda TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.



Fuar açılışında konuşan Hasan Yılmaz Kurt Ortaokulu Okul Müdürü İsmail Köprülüoğlu öğrenciler tarafından hazırlanan 24 projenin sergilendiğini belirtti.

Öğrencilerin bilimsel araştırma yeteneği kazanmasının çok önemli olduğunu ifade eden Köprülüoğlu, "Temel derslerde toplam 24 proje çalışması yapıp sergileme aşamasına getiren başta proje koordinatörü fen bilgisi öğretmenimiz Elif Erişkin olmak üzere emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

Açılışa, Kaymakam Mehmet Sülün, Belediye Başkanı Osman İnan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Nair, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

- SYDV yardımları

Hayrabolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) 336 vatandaşa yardım yapıldı.

Hayrabolu Kaymakamı Mehmet Sülün, yaptığı açıklamada, nisan ayında 336 ihtiyaç sahibine, 34 bin 90 lira yardımda bulunulduğunu belirtti.

Yardımların eğitim, aile ve katılım payı olarak verildiğini aktaran Sülün, vakfın ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğini kaydetti.

-Malkara'da "En Güzel Köy Yarışması"

Önder Çiftçi Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanlığının gerçekleştirdiği "En Güzel Köy Yarışmasını" Yaylagöne Mahallesi kazandı.

Yarışma saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başladı

Önder Çiftçi Kadın Kolları Başkanı Bahar Yarapsanlı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanı Hacı Aslan ve belediye başkan vekili Birsen Karataş törende konuşma yaptı.

Daha sonra halk oyunları gösterisi, 94 yaşındaki Zeynep Eroğlu'nun şiirler okuması, tanıtım evi ve kütüphane gezisi, kadınların türkü söylemesi, kuskus yapılması, ahırda süt sağımı, hayvan bakımı ve köy cevizliğinin gezilmesi sonrasında mahalle tanıtımı sona erdi.

Yarışmaya katılan Elmalı ve Yaylagöne Mahalleleri arasında yapılan oylamada birinciliği Yaylagöne Mahallesi aldı.

Birinci seçilen mahalleye 8 bin lira ödül verildi.

Yaylagöne Mahallesi Muhtarı Akgül Öztürk, yaptığı açıklamada, kazandıkları için mutlu olduklarını, para ödülünü kadınlara yönelik projeleri geliştirmekte kullanacaklarını söyledi.

Kaynak: AA