Sarıkamış'ta El Emeği Göz Nuru Ürünler Sergilendi

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezindeki (HEM) kurslarda el emeği, göz nuru ile üretilen eserlerden oluşan yıl sonu sergisi açıldı.

Sarıkamış HEM'de, aynı kurumda yıl boyunca açılan meslek ve beceri kurslarında katılımcılar tarafından üretilen üç boyutlu kabartma, obsidyen taşından yapılan ürünler, resim, ahşap boyama, çini, takı tasarım ve dikiş nakış ürünleri sergilendi.

İlçe HEM Necmettin Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, amaçlarının daha çok üreten toplum olma yolunda ülke ekonomisine katma değer sağlamak olduğunu söyledi.

Yıldırım, toplumun ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda kurs açtıklarını ifade ederek, "Hayat boyu eğitim, öğretim rehberlik ve uygulama eğitimlerini verme adına kurum olarak cumartesi, pazar günleri dahil olmak üzere 12 ay sürekli çalıştık. Bu manada bize destek veren, Kaymakamımız Yusuf İzzet Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Atakan Karabağ ve katkı sağlayan kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Açılışa, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Harun Hayali, Jandarma Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, İlçe Emniyet Müdürü Kamber Ruhi Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışından önce öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı.

Kaynak: AA