Sakarya'daki FETÖ/PDY Davası

Aralarında eczacı, veteriner, öğretmen, esnaf ve çiftçinin bulunduğu kapatılan Altın Lale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi 3'ü firari, 34 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında dava açılan 34 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklarla avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkemeye gelen belgelerin kayda geçirilmesinin ardından söz verilen sanık avukatları, diyecek bir şeylerinin bulunmadığını belirterek, eksik belgelerin tamamlanmasını istedi.

Firari olan 3 sanık hakkındaki yakalama kararının devamına hükmeden heyet, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 6 Eylül'e erteledi.

- İddianame

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ferizli ilçesinde faaliyet gösteren, kapatılan Altın Lale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi, aralarında eczacı, veteriner, öğretmen, esnaf ve çiftçinin de bulunduğu 34 sanık hakkında "silahlı terör örgüt üyeliği" suçundan 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: AA