Ordu'da Kursiyerlerden Yıl Sonu Sergisi

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarında (ORMEK) eğitim gören kursiyerlere ait çalışmaların yer aldığı yıl sonu sergisi açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, belediyenin sanat galerisindeki açılışta yaptığı konuşmada, ORMEK kursları sayesinde kursiyerlerin yeteneklerini geliştirdiğini, her birinin el emeği göz nuru olan ürünlerin ekonomiye katkı sağlayacağını söyledi.

Bu kurslarla çok güzel ürünler ortaya çıkarıldığını belirten Güler, şöyle devam etti:

"Boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır. Allah'ın bize en büyük nimetlerinden biri olan zamanı kıymetli işlerde değerlendirmek istiyoruz. Bununla ilgili hem güzel şeyler üretiyoruz hem yetenekleri keşfediyoruz hem de faydalı, hayırlı işler yaparak yeni ürünler ortaya çıkarıyoruz. Bu çalışmalar işsizliğe engel olacak, ekonomimize katkı sağlayacak ve estetik kaygımıza çözüm olacaktır. Kişisel gelişim alanında verilen eğitimlerle kalitemizi artıracağız."

Güler, çalışmalara destek olarak ürünlere ticari boyut kazandırılacağını vurgulayarak, "Burada meslek sahibi olan kardeşlerimizin ürünlerini biz toplayacağız, ticari değeri olanları satmaya çalışacağız. Fatsa ve Ünye'de yapılan sergilerde harikulade örnekler ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden Çin Bankası yetkilileri de Fatsa'da açılan ORMEK sergisine katıldılar ve ürünlere hayran kaldılar." dedi.

Ordu'nun sahip olduğu sanatçıları ve ortaya çıkardığı ürünleri ile kalitesini ve değerini ispatlamış bir şehir olduğunu aktaran Güler, "Bizler de kuracağımız şirketle bütün çalışmalara destek olarak ürünlere ticari boyut kazandıracağız. Hiçbir emek zayi olmaz. Ben idarecilerimizi tebrik ediyor, kurs öğretmenlerimize teşekkür ediyorum ve katılımcı kursiyerlerimizi kutluyorum." diye konuştu.

Program, serginin gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA