Öğrencilerin Mezuniyet Cübbeleri Ferizli MYO'da Dikilecek

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) öğretim üyeleri ve öğrencilerin mezuniyet cübbeleri Ferizli Meslek Yüksekokulu (MYO) Tekstil Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından dikilecek.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Ferizli Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu Ferizli MYO Tekstil Moda Tasarım Bölümü'nü ziyaret etti.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Sarıbıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hocaların marka projesi yaptıklarını ve bu projelere destek verdiklerini söylerdi.

Bu yıl Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin hocaları ile üniversiteden mezun olacak öğrencilerin cübbelerini Tekstil Moda Tasarım öğrencileri tarafından yeni bir tasarımla yeni bir tarzla emeklerini ortaya koyarak dikmeye başladıklarını dile getiren Sarıbıyık, "Öğrencilerin kendi emeğinin olması önemli. Çocukların özellikle çalıştığını hep birlikte gördük. Son derece güzel bir uygulama olmuş. Bizzat işi yaparak öğreniyorlar, yaptıklarının da heba olmadığını görmeleri onların motivasyonunu artırıyor. Okul idarecilerimizi, hocalarımızı ve emeği geçen tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum." diye konuştu.

Sarıbıyık, bin 500 öğrenci ve 250 akademisyene cübbe hazırlanacağını ifade etti.

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu da meslek yüksekokulunun yaptığı çalışmalara her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA