Engelleri Ortadan Kaldırarak Birlikte Eğlendiler

Edirne'de, düzenlenen etkinlikte özel gereksinimli çocuklarla genel eğitim sınıflarında öğrenim gören çocuklar birlikte eğlendi.

Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi'nin yürürlüğe girişinin 10. yılı dolayısıyla Edirne'de "Birlikte eğleniyoruz" etkinliği düzenlendi.

Edirne Kent Ormanı'nda gerçekleşen etkinlikte özel gereksinimli çocuklarla genel eğitim sınıflarında öğrenim gören yaşıtlarıyla bir araya gelerek oyunlar oynayıp, keyifli dakikalar geçirdi.

Türkiye Engelliler Meclisi Edirne Temsilcisi Öğretim Görevlisi Nilüfer Sivrikaya Tokgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de son 10 yılda engelli bireylerin hayatlarının kolaylaşması ve farkındalık oluşturulması amacıyla farklı çalışmalar yapıldığını söyledi.

Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi'nin engelli bireylerle diğer bireyler arasındaki ayrımı ortadan kaldırmaya amaçladığını ifade eden Tokgöz, "Farkındalık konusunda eskiye oranla iyi konumdayız. Ancak yapılacak çok iş ve atılacak çok adımlar var. Özel eğitim gören çocuklarla normal eğitim alan çocuklarımızı kaynaştırma ve birleştirmede zorluklar çekiyoruz. Bütüncül bir yaklaşımla onları bir araya getirmekte zorlanıyoruz. Bugün yapılan etkinlikte çocuklarımız birlikte eğleniyor. Temel hedefimiz çocukların farklılıklarını keşfetmeleri, farklılıklarıyla birbirlerini kabul etmeleri ve çoğulcu bir yaklaşımla engelli haklarına bir farkındalık oluşturmak." şeklinde konuştu.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da engelli bireylerin sosyal entegrasyonunun gelişmesi ve yaşamlarını kolaylaştırmak adına çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Engelli hakları konusunda önemli adımlar atıldığını vurgulayan Tanrıkulu, "Son yıllarda güzel çalışmalar yapıldı ve bunların daha fazlasını yapabiliriz. Engelliler için ne yapılsa azdır. Bizde Edirne Belediyesi olarak engelsiz kent oluşturmak için her şeyi yapıyoruz. Bu anlamda güzel çalışmalar yapıldı, yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından oluşturulan oyun alanlarında özel gereksinimli çocuklarla genel eğitim sınıflarında öğrenim gören çocuklar müzik eşliğinde birlikte eğlendi.
Kaynak: AA