Çorum'dan Kısa Kısa

Sağlık Bakanlığı 86. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü ve Mazeret Durumu Kurası ile Çorum'a 7 hekim atandığı bildirildi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, yaptığı yazılı açıklamada, kura ile Çorum'a farklı branşlarda 7 hekim atandığını belirtti.

Ceylan, atama ile Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine acil tıp uzmanı, iç hastalıkları uzmanı, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı, fiziksel tıp ve rahabilitasyon uzmanı, İskilip Devlet Hastanesine çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, Ortaköy Devlet Hastanesine de pratisyen hekim atandığını kaydetti.

- CHP'den Başkan Aşgın'a ziyaret

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Çorum Belediye Başkanı seçilen Halil İbrahim Aşgın'ı ziyaret ederek, görevinde başarı diledi.

CHP olarak 13 meclis üyesi ile Çorum'a hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Tüfekçi, "Seçimleri geride bıraktık. Memleketimiz, Çorum'umuz ve sizin adınıza hayırlı olmasını diliyorum. Bizim sizden isteğimiz, Çorum’un 15 mahallesine eşit hizmet götürmeniz. Bu doğrultuda Çorum'un faydasına olacağına inandığımız her konuda CHP olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız." dedi.

Belediye Başkanı Aşgın da adaylığı sürecinde hizmette ayrımcılık yapmayacağının sözünü verdiğini dile getirerek, "Bizim için 15 mahallemiz birbirine eşittir. Seçim sonrası mahalle mahalle oy oranlarına bakmak istemedim, bakmadım da. Bize oy vermiş vermemiş ayrımı gütmedim, bundan sonra da olmayacağını beyan ediyorum. Şehrimizin faydasına olmayacak bir iş yapmayacağımızı ifade etmek isterim. Yola 'Ali' olmak için çıktık. Burada 'a' adalet, 'l' liyakat, 'i' ise istişare anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Ziyarete Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, CHP'li İl genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri de eşlik etti.

- Engelli öğrencilerden sergi

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin Geleneksel El Sanatları Sergisi açıldı.

Engelli bireylerin el emeğiyle yaptığı çalışmaların sergilendiği kent meydanındaki serginin açılışı Vali Mustafa Çiftçi ile Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın tarafından yapıldı.

Aşgın, burada yaptığı konuşmada, merkezde verilen hizmetin belediyenin en güzel hizmetlerden biri olduğunu söyledi.

Yeni dönemde engelli eğitim merkezindeki hizmetlere daha fazla önem verileceğini vurgulayan Aşgın, "İmkanlarını artırmak için çalışacağız. Burada bulunan bahçemizi genişleteceğiz ve yetiştirilen organik sebzelerden birlikte yiyeceğiz." diye konuştu.

Öğrenciler, dokuma tekniği ile keçeden yaptıkları hediyeyi Vali Çiftçi'ye takdim etti.

- İl Müftüsü Biçer göreve başladı

Konya İl Müftü Yardımcılığından Çorum İl Müftülüğüne atanan Muharrem Biçer, görevine başladı.

Biçer, İl Müftülüğünde düzenlenen törenle cübbe ve sarığını giyerek görevi devraldı.

Çorum'un ilim, irfan ve evliyalar diyarı olduğunu anlatan Biçer, "Burada müftü olarak göreve başlamanın heyecanı içindeyim. Bana bu görevi nasip eden Rabbime hamd ederken, yine beni bu göreve tensip buyuran Cumhurbaşkanımıza, tekliflerinden dolayı Diyanet İşleri Başkanımıza ve vesile olanlara şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Törene Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Konya Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Karaman Müftüsü Muhammed Lütfi Ketenci, Çorum Müftü Vekili Abdullah Pamuklu, Müftülük personeli ile din görevlileri katıldı.

- Vali Çiftçi'nin eşinden öğrencilere ziyaret

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'nin eşi Azime Çiftçi, incelemelerde bulunmak üzere ziyaret ettiği Osmancık ilçesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Osmancık'ta Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Okulu, Osmancık Halk Eğitim Merkezi, Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi, Gelincik Anaokulu ile Kur'an kursunu ziyaret eden Çiftçi, sınıflarda inceleme yaptıktan sonra öğrencilerle sohbet etti.

Özel eğitim alan çocukların toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Çiftçi, bu eğitimi veren öğretmenlerin de fedakarca çalıştıklarına işaret etti.

Özel okullarda özel öğrencilerin bir aile gibi olduklarını ve kendilerine yetecek derecede yaşam becerilerini geliştirdiklerini dile getiren Çiftçi, öğretmenlere çalışmalarında başarı diledi.

Şehit Piyade Er Yaşar Arslaner’in ailesini de ziyaret eden Çiftçi, şehit ailesine hiçbir zaman yalnız olmadıklarını, taleplerini her zaman yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

Kaynak: AA