Çocuk İstismarına Tepki İçin Protokol Üyeleri Sahnede

Vezirköprü ilçesinde düzenlenen Türk Halk Müziği konserinde protokol üyeleri, sahnede şarkı söyleyen çocuklara eşlik ederek çocuk istismarına dikkat çekti.



Vezirköprü Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde bulunan Türk Halk Müziği Korosu, Belediye Kültür Merkezi'nde konser verdi.

Konser sırasında çocuk istismarına dikkat çekmek için Zeki Cevher İlkokulu öğrencileri, sahneye çıkarak önce şarkı söyledi, ardından protokol üyelerinin ellerinden tutarak onları da sahneye aldı.

Enstrümanların başına geçen Kaymakam Kudret Kurnaz, Belediye Başkanı Sadık Edis, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Çakmak'ın eşi hakim Gonca Duygu Çakmak, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muharrem Davulcu, İlçe Emniyet Müdürü Serhat Koray Yağcı, Cumhuriyet Savcısı Hacı Kocaaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Sefacı ve Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Levent Morkan, çocuklara söyledikleri şarkıda eşlik etti.

Öğrenciler, şarkının ardından, etkinliklerine destek veren protokol üyelerine plaket verdi.

Kurnaz, çocuk istismarının bir insanlık suçu olduğunu vurgulayarak, "Buna 'Dur' diyebilmek adına farkındalık oluşturmak gerekiyor. Bu farkındalığı artırdığımız sürece taciz ve istismar yapanlar, yaratık diyorum ben onlara, korkacaklar. Çocuğa istismarda bulunan bu yaratıklar ceza alacaklarını bilecekler. Ceza almaları için sonuna kadar mücadele etmeliyiz." dedi.

Kurnaz, organizede emeği geçen koro şefi öğretmen Reşat Gümüş ile öğretmen Semran Gümüş'e teşekkür etti.

Konser, Vezirköprü Türk Halk Müziği Korosunun seslendirdiği türkülerin ardından son buldu.

Kaynak: AA