Cenevre'deki Suriye Konulu İstişare Toplantısı Sona Erdi

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen'in Mısır, Fransa, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan, İngiltere ve ABD temsilcileriyle yaptığı Suriye konulu toplantı bitti

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen'in Mısır, Fransa, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan, İngiltere ve ABD'den üst düzey diplomatlarla yaptığı Suriye konulu istişare toplantısı sona erdi.

İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından Pedersen ve katılımcı ülkelerden herhangi bir açıklama yapılmadı.

BM'nin "küçük grup" olarak adlandırdığı ülkelerle yaptığı toplantıda, Suriye'de siyasi çözüm süreci ve Anayasa Komitesi kurulması konularının istişare edildiği öğrenildi.

Toplantıda ABD'yi Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, MısırDışişleri Bakan Yardımcısı Yasser Elwy, Fransa'yı Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Suriye özel temsilcisi François Senemaud, Almanya'yı Suriye Özel Temsilcisi Robert Rohde, ÜrdünSuriye Özel Temsilcisi Harun Hasan, Suudi ArabistanKörfez İlişkileri Bakanı Tamer El Sabhan ve İngiltere'yi Suriye Özel Temsilcisi Martin Longden temsil etti.

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen'in, bu ay içinde Astana sürecinin garantörleri Türkiye, Rusya ve İran'dan yetkililerle Cenevre'de bir araya gelmesi öngörülüyor.

Kaynak: AA