BEÜ'de 'Madde Bağımlığı Çalıştayı' Düzenlendi

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ve Anadolu Gençlik ve Akademisyenler Derneği (AGAD) iş birliğiyle "Madde Bağımlılığını Bitlis Özelinde Değerlendirme Çalıştayı" yapıldı.

Merkez konferans salonunda 'Çocuğu koru, toplumu yaşat' sloganıyla gerçekleşen çalıştaya, valilik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile BEÜ öğretim elamanları ve personeli de katkı sundu.

BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, yaptığı konuşmada, ailelerin yaşam standartları ne olursa olsun bu sorunla yüz yüze olduklarını anlattı.

Demirtaş, şunları söyledi:

"Ailelerin yaşam biçimi çok fazla önem arz etmiyor. Muhafazakar ve modern aile diye ayırt etmeye kimsenin kalkışmaması gerekir. Dünya genelinde daha yaygın olmakla beraber, doğu toplumları ve İslam ülkelerinde de madde bağımlılığı giderek yaygınlaşıyor. İlkokul çocukları üçüncü ve dördüncü sınıftan itibaren madde kullanımına ilgi gösteriyor. Çünkü maddeyi çeşitli biçimlerde üreterek, albenisi olacak bir biçimde, bütün çocukları bu işe özendirmeye çalışan bir organizasyon var."

Vali Yardımcısı Tamer Kılıç da madde bağımlılığının engellenmesi görevinin muhatabının sadece aileler değil bizzat devlet ve üniversite yetkililerinin üstlenmesi gereken şahsi bir görev olduğunu kaydetti.

Valilik kapsamında bu konuda merkez açtıklarını vurgulayan Kılıç, "Bu merkezlerde bağımlı kardeşlerimizi dinleyerek programımızı düzenledik. Ne kadar bağımlı var analiz edip rapor sunduk. Bu raporlar kapsamında sağlığına kavuşmuş bağımlısayısı bakımından Bitlis’ten daha iyi durumda olan kendi ilini bütünüyle taramış başka bir il daha yok." dedi.

Kaynak: AA