'Benim Gözümde Sapanca' Fotoğraf Yarışması

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Benim Gözümde Sapanca" fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, düzenlenen törenle verildi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından Sapanca Meslek Yüksekokulu kampüsünde düzenlenen "Benim Gözümde Sapanca" fotoğraf yarışması, bu yıl doğal güzellikler, mimari yapılar ve yaşam olmak üzere 3 kategoride gerçekleşti.

Yarışmada, doğa fotoğrafı dalında birinci Hasan İçel, ikinci Mehmet Durmaz Dokur, üçüncü Nihat Kolumsağ, mimari fotoğraf dalında birinci Furkan Aykut, ikinci Eren Erenbilge, üçüncü Sinan Butan oldu. Yaşam fotoğrafı dalında ise birinciliği Cengizhan Türkoğlu, ikinciliği Şule Çakar, üçüncülü ise Ela Aktay elde etti.

Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yakup Köseoğlu, törende yaptığı konuşmada, fotoğrafların mekanların güzelliğini fark etmede büyük önem taşıdığını belirterek "Resim yarışmasının kişisel motivasyon açısından mekansal ağırlığı çok büyük önem taşıyor. Mekansal aidiyeti sağlayan en önemli unsurların başında da mekanın güzelliğinin farkında olunması yatmakta. Ancak bu farkındalık zamanla yok olabiliyor. İçinde yaşadığımız mekanların güzelliğini fark edemeyebiliyoruz. Fotoğraflar işte tam da burada bu güzellikleri görmemize olanak sağlıyor." dedi.

Konuşmaların ardından 241 fotoğrafın katıldığı yarışmada dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verildi.

Törenin ardından ödül alan fotoğrafların sergilendiği serginin açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak: AA