Atık Malzemelerden Hazırladıkları Oyuncakları Köy Çocuklarına Bağışlayacaklar

Şirvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Sıfır Atık Projesi kapsamında köy çocuklarına bağışlamak için atıklardan hazırladıkları oyuncaklarla sergi açtı.

Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, çoraplardan bebek, boş su bidonlarından mevsimleri tanıtan üniteler, deterjan kutularından saksılar, su şişelerinden zürafa, peçete rulolarından oyuncaklar hazırladı.

Oyuncakların sergi ile tanıtılmasına ilişkin açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Kezer, öğrencilerin atık malzemelerden yıl boyunca hazırladığı 263 oyuncağı köy çocuklarına göndereceğini söyledi.

Öğrencilerin çok anlamlı bir davranışa imza attığını belirten Kezer, "Öğrencilerimiz yıl boyunca kardeşleri için atık malzemelerden oyuncak hazırladı. Hem kendi bölümleri olması münasebetiyle kendilerini geliştirdiler hem de köy okulunda çocuklarımızı mutlu edecekler. Eğitime öğrencilerimiz bu şekilde destek vermiş oluyor. Bu güzel ve anlamlı davranışlarından dolayı öğrencilerimizi kutlarım." diye konuştu.

Okul Müdürü Mehmet Emin Demir de atık materyallerden yapılan bu oyuncakların köy okullarında eğitim gören ana sınıfı öğrencilerine ulaştırılacağını belirtti.

Öğrencilerden Eda Kara ise köydeki kardeşleri için güzel ürünler ürettiklerini söyledi.

Proje sayesinde hem kendilerini geliştirdiklerini hem de kardeşlerini mutlu edeceklerini dile getiren Kara, "Atık malzemelerden güzel ve ilginç oyuncaklar ürettik. Kendimizi de bu sayede geliştirmiş olduk. İnşallah hediyelerimiz minik kardeşlerimize ulaştığında mutlu olurlar. Onları mutlu edebilirsek ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.

Sergiye, kamu kurumlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA