'Mal Paylaşımı Kavgası' Sanıkları Hakim Karşısında

Erzurum'un Horasan ilçesinde iki aile arasında mal paylaşımından kaynaklanan silahlı kavgada, aralarında kardeşi ve yeğenlerinin de bulunduğu 6 kişinin öldürülmesi, bir kişinin de yaralanması olayına karıştığı iddia edilen baba ile 2 oğlunun 6'şar kez müebbet hapis istemiyle yargılanmalarına devam edildi Sanık İlhami Yılmaz: 'Keşke onların yerine ben ölseydim. Cezaevinde iki oğlumla birlikte karşılıklı ağlıyoruz'

Erzurum'un Horasan ilçesinde iki aile arasında mal paylaşımından kaynaklanan silahlı kavgada, aralarında kardeşi ve yeğenlerinin de bulunduğu 6 kişinin öldürülmesi, bir kişinin de yaralanması olayına karıştığı iddia edilen baba ile 2 oğlunun ayrı ayrı 6 kez müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmalarına devam edildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan S.Y, avukatlar ile tanıklar katıldı.

Tutuklu sanıklar Emrah, Fatih ve İlhami Yılmaz ise duruşmaya bağlı bulundukları Rize L Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Sanık İlhami Yılmaz, savunmasında, olaydan dolayı pişman olduğunu söyledi.

Böyle bir olay yaşanmasını istemediğini anlatan Yılmaz, "Keşke onların yerine ben ölseydim. Cezaevinde iki oğlumla birlikte karşılıklı ağlıyoruz. Abim ile diğer ölenler sürekli bize zulüm ediyorlardı, ağır hakaretler ediyorlardı, tehdit ediyorlardı. Çocuklarımdan gizli ağladığım oluyordu. Çocuklarımın ölümüyle beni tehdit ediyorlardı. Tahliyemi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sanık Fatih Yılmaz, olaydan dolayı pişman olduğunu ileri sürerek, "Ölenlerden birisi baba yarısı diğerleri de kardeşim gibiydi. Düşünsenize baba yarım bizi öldürmeye geliyor. Bu utanç verici birşey. Pişmanım, tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Sanık Yiğit ise savunmasında, İlhami, Fatih ve Emrah'ın da silahları olduğunu ve üçünün de ateş ettiğini söyledi.

Tanık M.Y'nin kendisini engellemek yönündeki beyanlarını kabul etmeyen Yiğit, "Eğer kolluk kuvvetlerini engellemeseydim ya İlhami jandarmaya ateş edecekti ya da jandarma İlhami'ye ateş edecekti. Zaten sanıkların da üçünde silah vardı. Sadece askerin zarar görmesini engelledim." dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianame

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olayda Mehmet Yılmaz ile oğulları Bahattin, İbrahim, Ömer ve Adem Yılmaz'ın yanı sıra Sedrettin Bahar'ın öldüğü, Deniz, Ahmet Can, Gülnaz, Leyla, Meryem, Murat ve Songül Yılmaz "müşteki", İlhami ile oğulları Emrah ve Fatih Yılmaz ile bu kişilere yardım ettiği öne sürülen Servet Yiğit "sanık" olarak yer alıyor.

İddianamede, Mehmet ve kardeşi İlhami Yılmaz'ın 8 yıl öncesine kadar ortak çalışırken anlaşamayınca ortaklığını sona erdirip bu konuda sözleşme imzaladıkları belirtilerek, sözleşmede Mehmet Yılmaz'a ait olan kereste atölyesinin 813 metrekaresinin İlhami'ye ve İlhami'nin kereste dükkanının ise yaklaşık 500 metrekaresinin Mehmet'e ait olacağının kararlaştırıldığı aktarılıyor.

Olaydan bir gün önce ise müşteki Murat Yılmaz ile ölenler Adem ve İbrahim Yılmaz'ın sanık İlhami Yılmaz'a ait iş yerine gittikleri ve kendilerinin işlettiği kereste atölyesindeki İlhami'ye ait hissesinin kendilerine devrini istedikleri belirtiliyor.

İddianamede, İlhami Yılmaz'ın daha önce istedikleri birçok mal varlığını kendilerine verdiği gerekçesiyle bu taleplerini reddetmesi üzerine Adem'in bağırarak ve küfür ederek diğer kişilerle iş yerinden çıktığı, bunun üzerine ölen Mehmet Yılmaz'ın İlhami ile yaptıkları sözleşmeye şahit olan Hayrettin Özdemir'in tarafların arasını bulmaya çalıştığı anlatılarak, Özdemir'in taraflara diğerinin iş yerinde bulunan hisselerini karşılıklı olarak devretmelerini, arada oluşacak olan değer farklılığının da parasal olarak giderilmesi gerektiğini söylediği yer alıyor.

Olay günü olayların yaşandığı dükkanda sanıklar Servet Yiğit, Emrah ve Fatih Yılmaz'ın olduğunun aktarıldığı iddianamede, olaydan sonra sanıklar Fatih, İlhami ve Emrah Yılmaz'ın araçla Kars'a doğru kaçtıkları anlatılan iddianamede, bu sanıkların bir süre sonra kolluk kuvvetlerince yakalandıkları bildiriliyor.

İddianamede sanıklar İlhami, Emrah ve Fatih Yılmaz'ın "Kasten öldürme" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından 6'şar kez müebbet ve 9 yıldan 15'er yıla kadar hapisle, Emrah ve Fatih'in ayrıca "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle ve diğer sanık Servet Yiğit'in ise "Suçluyu kayırma" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
Kaynak: AA