Malatya Turgut Özal Üniversitesinden İftar

Malatya Turgut Özal Üniversitesinin birinci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında iftar programı düzenlendi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Battalgazi Tarım Kampüsü'nde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, bilimsel bir kurum olarak ait oldukları bir toplum, yaşadıkları bir kültür ve taşıdıkları değerler bulunduğunu söyledi.

Toplumdan ve değerlerinden asla ayrılamayacaklarını ifade eden Karabulut, "Toplumla iç içe olan bir üniversite vizyonuyla hareket ediyoruz. Toplumumuzun değerleri ile değer bulan bir üniversiteyiz." dedi.

Prof. Dr. Karabulut, kuruluşlarının birinci yılı olmasına karşılık kısa sürede önemli adımlar attıklarına değinerek, şöyle devam etti:

"Yakında yapacağımız projelerimizi bütün Malatya kamuoyu ile yine paylaşacağız. Şu anda bulunduğumuz mekanda tarım yapılacak, yeni binalar yerine daha çok kayısı bahçelerimiz, Ziraat Fakültelerimizin bölümlerine ait üretim ve uygulama seralarımız olacak. Burada üreteceğimiz ürünleri de şehir merkezinde Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile satış noktasında halkımızın istifadesine sunacağız. İkinci kampüsümüz Beylerderesi'nde olacak. Orada da teknik altyapımızı oluşturmaya başladık."

Türkiye'nin uluslararası markalara sahip olabilmesi için gereken çalışmaların içinde olacaklarını belirten Karabulut, şunları kaydetti:

"Bilimin üretime ve istihdama dönüşmesi gerektiğine inanan bir üniversiteyiz. Son günlerde Amerika ve Çin arasında cep telefonu markalarının rekabeti ekonomik savaşa dönüşmüş durumda. Dünya, ülkelerin kendi markaları için ekonomik savaş başlatabildiği bir noktaya geldi. Dünyanın geldiği bu noktada başta akademisyenler olmak üzere herkes üretmek zorunda. Biz bunun farkındayız. Bu nedenle laboratuvarda da tarlada da üretim tezgahlarında da olacağız. Ülkemiz için markalar oluşturacağız, ülkemizin ekonomik saldırılarda dimdik ayakta kalmasına katkı sunacağız."

Programa Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA